Odamız yetkili kurulunca bölgemizde 1,5 yıl süren çalışmalar neticesinde bölgemizdeki sorunların tespiti ve bunlarla ilgili atılması gereken adımlarla ilgili önemli çalışmalar yapılmıştır.
İlgili meslek odası olarak üyelerimizin sorunlarını tespit ederek bölgemiz ilgili kurumlarıyla olan çalışmalarımız devam etmektedir.
İlgili kanun maddelerinden de anlaşılacağı gibi elektrik tesisat işi yapabilmek için bazı kanuni sorumlulukları yerine getirmek gereği vardır.
Bölgemizde yetkisiz elektrikçilerin yapmış olduğu tesisatların tamamı bölgemizdeki bazı mühendis tekniker ve teknisyenler tarafından açılmaktadır.
incelendiğinde bu kişilerin attıkları imzanın  yasal olmadığı.yapmadıkları işleri üslenerek, dürüst çalışan meslektaşlarına çok büyük zarar verdikleri kesindir.
Bu kişiler alışageldikleri denetimsizlik ve kaos ortamını kendi lehlerine kullanmayı çok iyi başarmış olup bu sebepledirki odamızın uygulamaya koymuş olduğu kurallara riayet etmek istememektedirler.
aynı kişiler vatandaşı düşündüğünü iddia ederek vatandaşa kolaylık sağlanması gerekliliğini ortaya koyarken abone dosyasını vatandaşa değerinin 10 katına varan faiş rakamlarla satmaktadırlar.
elektrik tesisat işini yaptığında kazanması gereken tutar kadar geliri sadece dosyaya abone açarak kazandığındandır ki inşaatlarda çalışarak kazanmak bu arkadaşlarımıza zor gelmektedir.
bu kişilerle alakalı çalışmalarımız devam etmekte olup odamız üyesi olanlar birlik disiplin kuruluna sevk edilecek odamız üyesi olmayanlar ilgili merciler harekete geçirilerek gereği yapılacaktır.
KOCAELİ ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ ESNAF VE SANATKARLARI ODASI

WC Captcha + 32 = 35