KOCAELİ ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
Tel: 0262 325 03 69
Fax : 0262 325 03 70
Sayı:2013/36
Konu:Yetki Belgesi Olmayan Kişiler Hk. ……………………………………..YAPI DENETİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

İlimizde Yapı Denetim Kanunu kapsamında yapılan yapılarda, Oda üyesi ve yetki belgesi olmayan kişilerin çalıştırıldığı ve bu kişilerin can ve mal güvenliği açısından uygun olmayan Elektrik Tesisatları ürettikleri ,fen ve sağlık kurallarına uymadıkları şeklinde Meslek Oda’mıza yazılı ve sözlü şikayetler ulaşmıştır. Bilindiği gibi 17/12/2009 tarih 27435 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘‘İmar Kanunu İle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ’’un 1.maddesi 3194 sayılı İmar Kanununun 28. Maddesini değiştirmiş ve ‘’Yapının Fenni Mesul ve Müteahhidinin Yetki Belgesi olmayan kişileri çalıştıramayacağı’’ hükmü getirilmiştir. İlgili Yasa hükümleri çerçevesinde kayıtsız ve Yetki Belgesi olmayan kişilerin inşaatlarında çalıştırılmaması; aksi halde genel hükümler çerçevesinde yasaya muhalefet suçundan Kuruluşumuzun savcılığa suç duyurusunda bulunacağının bilinmesini isteriz.

Başkan Tlf :0532 797 25 05 GENEL SEKRETER BAŞKAN Suna AKTAŞ Mustafa KOCAGÖZ

WC Captcha 26 − = 24